środa, 3 czerwca 2015

Dressing do Sałatki Cezara



Najbardziej charakterystycznym składnikiem Sałatki Cezara jest dressing. Stanowi on przyjemną odskocznię od sosów sałatkowych opartych na occie winnym, czy musztardzie.


ok. 200g sosu
Przygotowanie: ok. 15 min.


Składniki
150g ulubionego majonezu
40g anchois
25g tartego parmezanu
1 mały ząbek czosnku - starty na drobnej tarce
1 łyżeczka soku z cytryny
woda
sól i pieprz


Przygotowanie
  1. Anchois posiekaj ręcznie lub rozdrobnij w małym blenderze.
  2. Wymieszaj wszystkie składniki z majonezem i dopraw solą oraz pieprzem.
  3. Dodaj odrobinę wody, by sos nabrał płynnej konsystencji.


Serwuj z sałatą rzymską.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz