czwartek, 4 czerwca 2015

Grzanki do zup i sałatek



Przyjemnie chrupią w zupie lub sałatce. Najpyszniejsze nasączone oliwą z oliwek, czosnkiem i ziołami.


Przygotowanie: ok. 10 min.
Pieczenie: ok. 7 min.


Składniki
chleb
oliwa z oliwek
czosnek
tymianek lub rozmaryn
sól morska


Przygotowanie
  1. Pokrój chleb w małą kostkę (zdj. 1).
  2. Wymieszaj oliwę ze startym czosnkiem i siekanymi ziołami (zdj. 2).
  3. Obtocz kawałki chleba w mieszance z oliwą, ale tak by nie nasiąkły zbytnio (zdj. 3).
  4. Dopraw solą morską.
  5. Piecz w temp. 200 st.C przez 5-8 min. (zdj. 4).










1 komentarz:

  1. Ja zawsze robię grzanki na patelni i bardzo szybko stają się miękkie w daniach. Muszę spróbować ten sposób :)

    OdpowiedzUsuń