Jeśli trzymasz w dłoni mały nożyk, odłóż go.
Najlepszym sposobem na obranie imbiru, jaki znam jest metoda, której nauczył mnie znajomy ze Sri Lanki. Kiedyś zobaczył mnie z imbirem w jednej ręce, a nożem w drugiej. Pokręcił głową i podał mi łyżeczkę.
Eureka!
Przy pomocy łyżeczki zeskrobać można delikatną skórkę imbiru bez większych strat tego drogocennego korzenia.
A skoro już znacie sposób na szybkie obranie, może skorzystacie z któregos z moich przepisów z imbirem? :)
Aksamitne ciasto dyniowe z syropem imbirowym i kardamonem |
Syrop imbirowy |
Czekoladowe mini muffinki z niespodzianką |
Ryż pilau |
Curry z kurczaka |
Zapomnij o chińskich zupkach - zrób sobie swoją 1000 razy lepszą! |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz